« کتابشناسی: سیمای جهانتاب |
ثقلین در رمضان
ماه رمضان، ماه مبارکی است که در آن درهای رحمت الهی باز میگردد و مسلمین در پی قرب الهی میتوانند ماهی را بدون حضور شیطان سپری کنند. سه شب نوزدهم، بیستویکم و بیستوسوم را در این ماه مبارک، شب قدر مینامند که قرآن در یکی از این سهشب بهصورت دفعی بر قلب پیامبر عظیمالشأن نازل شده است.
حادثهی مهم دیگر در این شبها، ضربت خوردن و شهادت حضرت علی علیهالسلام است که با تیغ جهل و کینهی دشمنان در مسجد کوفه رخ داد.
سؤال: آیا فضیلت شبهای قدر این است که امیرالمؤنین علیهالسلام در این شبها به شهادت رسیدند یا فضیلت امیرالمؤمنین علیهالسلام این است که در خانهی کعبه به دنیا بیایند و در چنین شبهای پرفضیلتی در خانهی خدا و در حال اوج بندگی، به فوز شهادت برسند؟
پرواضح است که شهادت حضرت امیر علیهالسلام در چنین شبهایی نشانهی یکی دیگر از صدها فضیلت ایشان است، چراکه پیش از شهادت ایشان نیز شب قدر وجود داشته است و مردم به اعمال آن شبها اهتمام داشتند.
تقارن شب قدر و شهادت مظلومانهی حضرت امیر علیهالسلام در یکی از اعمال این شب، یعنی قرآن به سرگرفتن تبلور مییابد. این عمل شب قدر، مصداق بارز تمسک به ثقلین است که در حدیث انی تارک فیکم الثلین به آن سفارش شده است. بنابراین، شهادت حضرت و تقارن آن با شب قدر علاوه بر انکه فضیلتی برای حضرت بهشمار میآید، برنامهی خداوند در جهت هدایت بشر نیز میتواند قلمداد شود.
سلام احسنت
فرم در حال بارگذاری ...